سوزاک
خب عزیزان دلم ما یه درس داریم به اسم باکتری شناسی،استادمون درمورد بیماری سوزاک و سفلیس صحبت کرد جالب بود و مهم منم تصمیم گرفتم که یه مطلبی درموردش بزارم.چون خیلی ها نمیدونن اصن سوزاک یا سفلیس چیه
برای مشاهده کامل به ادامه مطلب برید
سوزاک یا گنوره به التهاب مجرای ادراری و نوعی بیماری جنسی و مقاربتی است که از طریق تماس جنسی با فردی دیگرمنتقل میشود و عامل آن باکتری به نام gonorrhoeae Neisseria می باشد در مردان ۷-۲ روز پس از تماس جنسی با فرد آلوده ترشحات چرک مانندی از مجرای ادرار خارج می شود و میزان دفع ادرار نیز افزایش می یابد و نیز در هنگام ادرار مقدار کمی خون از مجاری ادرار خارج می شود و مقدار باقی مانده در مجاری به صورت خون لخته شده از مجاری ادرار خارج میگردد.
هر شخصی که از نظر جنسی فعال است می تواند به این بیماری مبتلا شود. این بیماری بیشتر در میان افراد جوان سنین بین ، 15-30 ساله و کلا در بین کسانی که دارای شرکای جنسی متعددی می باشند، وجود دارد
میکروب سوزاک در زمینه های مخاطی بدن موجود می باشد:
دستگاه تناسلی ،آلت تناسلی مرد ،مقعد ،گلو ،مهبل (واژن) در زنان
انتقال سوزاک از طریق تماس جنسی از جمله :
آلت تناسلی مرد به واژن
آلت تناسلی مرد به دهان ،
آلت تناسلی مرد به مقعد
دهان به مهبل (واژن)
از مادر به کودک :هنگام تولد فرزند وعبور از کانال تولد در طی زایمان ، ازطریق عفونت چشم (نوزادان ممکن است مبتلا به عفونت گنوگوکی ملتحمه چشم) شوند که اگر به سرعت و به مقدار کافی درمان نشوند ممکن است منجر به نابینایی و کوری انان گردد.
علائم و عوارض سوزاک در مردان:
ترشحات چرک مانند یا خونی از آلت تناسلی مرد
ادرار کردن دردناک (سوزش)
درد بیضه
تورم بیضه ها است که می تواند باعث عقیم شدن مردان گردد
علایم و عوارض سوزاک در زنان :
خونریزی بین دوره
ترشحات کرم یا خونی از مهبل
خونریزی بیش از حد در طول دوره قاعدگی
سوزش فرج
درد قسمت تحتانی شکم
مقاربت دردناک
ادرار کردن دردناک (سوزش)
عفونت مقعد( یبوست، ترشحات چرکی ، اجابت مزاج با درد و خونریزی، خارش)
عفونت گلو
راه های پیشگیری
داشتن رابطه جنسی سالم : جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری در اشخاصی که مشکوک به آلودگی به این بیماری میباشند حتماً بایستی از کاندوم استفاده شود.
فرد مبتلا به عفونت با لمس کردن منطقه آلوده بدن خود می تواند آلودگی را به منطقه دیگر انتقال دهد بنابراین ترشحات بیمار و اشیایی که به آنها آلوده شدهاند بایستی میکروب زدایی شود.
راه های درمان سوزاک
سوزاک بدون درمان ممکن است تا هفتهها یا ماهها طول بکشد که میتواند ریسک عوارض را هم بالا ببرد. درمان قدیمی سوزاک استفاده از آنتیبیوتیکهایی مثل پنیسیلین و تتراسایکلین بوده است. در حال حاضر موارد مقاوم به داروهای قدیمی افزایش یافته است و معمولا از آنتیبیوتیکهای جدیدتر مثل سفتریاکسون استفاده میشود. در صورتیکه بیماری شدید و گسترده نباشد و فرد حامله نباشد میتوان از یک دوز آمپول سفتریاکسون به صورت عضلانی و بعد از آن کپسول داکسیسایکلین ۱۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت تا یک هفته استفاده کرد. در صورتی که حاملگی استفاده از اریترومایسین ۵۰۰ میلیگرم هر ۶ ساعت میتواند به عنوان جایگزین استفاده شود. موارد مقاوم به سفتریاکسون نیز گزارش شده که بسیار نادر است.
درمان قدیمی و کلاسیک در صورت عدم حساسیت به پنیسیلین شامل تزریق عضلانی پنیسیلین پروکایین و ادامه درمان با کپسول تتراسایکلین ۲۵۰ میلیگرم هر ۶ ساعت تا یک هفته میباشد. دلیل تجویز داکسیسایکلین و تتراسایکلین وجود عفونت کلامیدیایی همزمان است که در اکثر موارد وجود دارد.